БСП

Страхил Ангелов, БСП: Като отложихме пленума, излезе, че се крием

Аз се учудвам на това решение да бъде отложен пленумът. Не разбирам кому беше нужно. Все едно се крием. Това заяви депутатът от БСП Страхил Ангелов в сутрешния блок на bTV относно решенията от Националния съвет на партията, който се проведе вчера.„Този пленум е важен. БСП трябва да проведе заседание на 48-ия конгрес преди да отидем на избори. Може би на този конгрес трябва да има точка „избор на нов председател“, смята той. Според него решението на Сергей Станишев да заеме мястото си като европейски депутат е по-скоро признак на непостоянство.

Ангелов не вижда причина резултата за БСП от предстоящите парламентарни избори да е много по-различен от този на европейски избори, защото все пак е минал само месец от тогава. „БСП се нуждае от промяна и то спешно“, смята той.

На въпроса дали Сергей Станишев ще посочи свой наследник начело на партията, той отговори с въпрос: „Какво значи Станишев да посочи? Ние да не сме монархия?“. Според него лидер на партията да бъде Янаки Стоилов или Михаил Миков, каквито твърдения има, не е добър вариант, защото това не са нови лица.

Депутатът смята, че „БСП би следвало да се завърне към своите идейни ориентири“, което означавало да се завърне в лявото пространство.

По повод изказването на Антон Кутев относно банките, за което е внесен сигнал до главния прокурор, Ангелов каза, че колегата му не е трябвало да го прави. Той изрази надежда, че не е имало умисъл в изявлението на Кутев и той по-скоро не се е замислил за последиците от думите си.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.