БСП

„Природата за хората“ прати Антон Кутев на прокурор, иска му имунитета

Националното гражданско сдружение „Природата за хората“ подаде сигнал срещу депутата от БСП Антон Кутев до главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев, в който се посочва, че депутатът е извършил престъпление против Република България, свързано с паричната и кредитна система на страната. Това се казва в официално съобщение изпратено от Филип Цанов, член на управителния съвет на „Природата за хората“.

Поводът е участието на депутата Кутев на 25.06.2014 г. в студиото на предаването „Здравей, България” по Нова телевизия, където той прави следното изявление: „Опитаха се да съборят една банка, някой се опитва да събори и следваща банка в момента, доколкото аз усещам”…

„В сигнала настояваме незабавно да започне проверка на Главна прокуратура и ДАНС срещу депутата Антон Костадинов Кутев, сваляне на депутатския му имунитет и подвеждането му под наказателна отговорност. Причината е създаването на масова психоза и паника в населението, свързана със спестяванията на гражданите. Законът предвижда лишаването от свобода, съгласно НК, за това престъпление от 3 до 10 години, а в особено тежки случаи, каквато е настоящата ситуация, от 5 до 15 години”, пише още в съобщението.

Според НГС „Природата за хората“ използването на национален ефир за създаване на затруднения в работата на банковата система и финансовата стабилност на държавата е престъпление съгласно Наказателния кодекс.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.