Новини

Тодор Тагарев: Няма нужда от участие на наши бойци в украинската криза

Нормално е да има прощална визита преди прекратяване на мандата. Така Тодор Тагарев, военният министър от служебното правителство на Марин Райков, коментира започващата днес двудневна визита на генералния секретар на НАТО Андерс фог расмусен. Тагарев каза, че имаме нужда от нов военен самолет. Като преподавател по планиране на отбраната във Военна академия Тагарев е категоричен, че Българската армия се нуждае от нов самолет, но трябва да си направим сметките за това.

Според правилата на военната наука е важен предварителния анализ, да се видят нуждите на армията, възможностите за обслужване и последнащ ремонт на подобна скъпа машина. „Още тази година трябва да бъде потърсена възможност за допълнително финансиране на армията“, каза Тагарев.

„Твърде дълго време развитието на армията беше неглежирано в нашата страна, отделят се средства, но недостатъчни. Трябва да мислим за бъдещето, да мислим как ще развиваме армията си“, допълни Тодор Тагарев – военният министър от служебното правителство на Марин Райков.

„Не знаем как ще се развие ситуацията, Русия декларира повишен интерес към Приднестроивието, което е близо до нашите граници“, заяви Тагарев относно ситуацията на североизток от страната ни. На въпрос за евентуално участие на български бойци при решаване на ситуацията в Украйна, Тагарев бе категоричен – „По-скоро – не“. Може да се наложи или да не се наложи присъствието на съюзнически войски, но наше участие не е желано, заяви в студиото на БНТ Тодор Тагарев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.