ГЕРБ

Томислав Дончев, ГЕРБ: Евроизборите са тест за демокрацията в България

“Евроизборите са тест доколко още има жива демокрация в България и дали тя може да бъде купена”. Това обяви на среща с граждани в община Аксаково водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев. И добави, че истинското доверие не може да бъде купено с кебапчета и кюфтета. „България е член на ЕС и в 21 век не може да си позволи платена демокрация. Изборите на 25 май за Европейски парламент са тест за ГЕРБ, но най-вече са тестване на имунните сили на обществото в България и за това колко са силни избирателите след една година системни опити за унищожение”, подчерта Томислав Дончев.

На срещата в Аксаково присъстваха заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, кандидатите за евродепутати Емил Радев, Ева Паунова и Августина Цветкова, кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних, варненски народни представители, както и кметът на Аксаково Атанас Стоилов.

Според Цветан Цветанов, ако резултатът на евроизборите е в полза на ГЕРБ, ще бъде сложен край на торбата с лъжи, които непрекъснато вадят управляващите. „За 1 година безработицата скочи до 40 000 души, а младежката безработица вече е 30%. Вече закъсняваме с работата по новия програмен период”, подчерта Цветанов, който призова на 25 май да има висока изборна активност, за да не победи контролираният вот.

Варненският народен представител и кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ Емил Радев даде за пример община Аксаково, чийто кмет показва как реално еврофинансирането може да бъде в полза на гражданите. „На 25 май трябва да гласуваме за ГЕРБ, за да имаме пари за улици, за образование, за да имаме по-добри доходи”, каза Радев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.