ГЕРБ

Цвета Караянчева, ГЕРБ: Ще има села, в които двама-трима ще решат кой ще бъде кмет

Нямахме време да поправим недомислията, допуснати в Изборния кодекс, предложен от Мая Манолова, а те никак не са малко. Това каза в студиото на БНТ Цвета Караянчева. Депутатката посочи, че в резултат от тези недомислия ще има села, където при регистрирани над 300-400 души реално живеят двама-трима и те ще трябва да определят кой да е кмет.

„За тези измислени избори ще отидат 5 милиона лева, но за съжаление не успяхме да променим нещата преди тези избори”, каза още Караянчева. Тя посочи, че ГЕРБ издигат кандидати за кметове във всички населени места, нещо, което не се прави от останалите партии.

Според депутатката, подкрепата на ДПС за ГЕРБ е обяснима с липсата на коалиционните партньори при гласуването на важни законопроекти и така ролята на опозиционните партии става значима. „Благодарение на ГЕРБ в смесените райони има алтернатива и предлагаме свои кандидати, които ще се борят с представителите на ДПС”, посочи Караянчева.

„Няма охладняване в коалицията, правителството трябва да остане единно, за да се прокарат реформите, които сме заложили в програмата си“, каза още тя.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.