ГЕРБ

Цветан Цветанов в Шумен: Виновните да няма пречиствателна станция са Общината и кметът, които не са стартирали процедурата

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Шумен Любомир Христов се срещнаха с жителите на квартал „Дивдядово“ в Шумен. Хората там посочиха като основен проблем лошото качество на водата и липсата на пречиствателна станция.

Относно неверните твърдения на депутата от БСП Иван Иванов, че проектът се е провалил заради Бойко Борисов и Министерски съвет, Цветанов подчерта, че единствените виновни са Община Шумен и кметът, които не са стартирали процедурата. „През месец февруари 2014 година са отпуснати 3.5 млн. за пречиствателната станция и е трябвало да се направят съответните процедури и обществени поръчки, за да се сключат съответните договори в срок до 10 юни 2014 г. Това са постановления на Министерски съвет– дадени са много ясни указания какво трябва да се на прави. Едва на шести юни обаче е обявена процедура, която е оспорена от фирма за дискриминационни моменти. Има решение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), което прави процедурата нищожна, а срокът вече е бил изтекъл. Това е доказателство, че казаното от Иванов не съответства на истината“, обясни Цветан Цветанов.

Той заяви, че един от основните приоритети на Любомир Христов е пречиствателната станция. „Трябва реално да бъдат усвоени средства чрез прозрачни процедури, достъпни за бизнеса, с цел реално решение на проблемите на хората. Ние искаме да има сблъсък на идеи, на платформи и на управленски програми. Убеден съм, че когато Любо Христов бъде избран за кмет на 25-ти октомври, ще покажем видими резултати. Той ще направи поредица срещи, с които да планира действията и стъпките, които трябва да бъдат предприети. Най-важно е да се казва истината. Затова гласувайте с номер 3 в бюлетината за Любомир Христов и ГЕРБ“, призова жителите на Шумен Цветанов.

“Благодарение на областния управител на Шумен издействахме средства за проектиране на пречиствателната станция. Ще сложим всичко в ред в квартал „Дивдядово“ и в Шумен“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Шумен Любомир Христов. Христов заяви, че ще положи всички усилия да се кандидатства по европейски проекти за строеж на читалище в Дивдядово. По думите му, това ще е трудно, защото Община Шумен има дългове, но той знае как да се справи.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.