НФСБ

Валери Симеонов отвърна на „Атака“: Делото не е минало на трета инстанция

Спечеленото на ІІ инстанция дело от Волен Сидеров е обжалваемо на ІІІ инстанция – Върховен касационен съд, тъй като е за сума от 10 000 лева, поради което делото е триинстанционно. Това отговори на съобщението на „Атака“ за спечелено дело лидерът на НФСБ Валери Симеонов в съобщение до медиите.

Ето какво още се казва в съобщението:

По повод прессъобщение от ПП Атака за спечелено дело на Волен Сидеров срещу Валери Симеонов на ІІ инстанция (Бургаски окръжен съд) Ви уведомявам, че фактите са следните:

Срещу Валери Симеонов са заведени 20 (двадесет) дела за непозволено увреждане от 20 депутати на ПП Атака.

На първа инстанция в Бургаския районен съд всички дела са спечелени от Валери Симеонов (20 броя). 

Към настоящия момент на ІІ инстанция (Бургаски окръжен съд) – окончателно са спечелени 13 дела без право на обжалване и решенията са влезли в сила. 

След получаване на официалното уведомление за решението на Бургаския окръжен съд ще обжалваме пред Върховен касационен съд и последното дело, което се визира от „Атака“.

Интересно е, че същия състав на БОС е потвърдил решенията на БРС, с които са отхвърлени исковете по 4 от 13 окончателно спечелени от Валери Симеонов дела. Спечелените дела са със същия предмет като делото на Волен Сидеров. 

По-значими спечелени дела срещу В. Сидеров и ПП Атака до момента: 

– Дело за 50 000 лева неплатена предизборна реклама по СКАТ през 2009г. – окончателно изплатени с лихвите и разноските от ПП Атака;
– Дело 107/2012г. на Софийския апелативен съд (САС) Валери Симеонов срещу вестник „Атака“ за 5 000 лв. неимуществени вреди – изплатени;
– Дело № 3244/2012г. на САС за непозволено увреждане заведено от Валентин Касабов срещу Волен Сидеров, по което последният беше осъден да заплати 8 300 лева, които се удържат от адвокатската му заплата от м. декември 2012г.;
– Дело 288/2011г. на БАС загубено от В. Сидеров – 2 198 лева;

Валери Симеонов /Съпредседател на НФСБ/

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.