Атака

Волен Сидеров кани Наришкин напук на Брюксел

В Белград лидерът на „Атака” и водач на листата на партията за евроизборите Волен Сидеров участва в международния форум „Балкански диалог 2014“, който беше открит от председателя на руската Дума Сергей Наришкин, съобщиха от пресцентъра на партията. Лидерът на „Атака” е разговарял с председателя на руската Дума Сергей Наришкин и го е поканил да посети България, въпреки наложените санкции.

По този повод руският парламентарен шеф отговори : „Никога не съм отказвал срещи с колеги депутати, аз открито говорих в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Съжалявам, че асамблеята лиши руската делегация от право на глас. Това показва, че някои депутати не искат да чуят истината и бягат от диалог” .

На форума в Белград Сидеров заяви: „Поканен съм като лидер на единствената в българския парламент партия, която заявява антиглобалистка и православна позиция. Ние сме за военен неутралитет на България, за излизане от НАТО, против неолиберализма и дивия капитализъм, който опустоши страната. Ние смятаме, че Евросъюзът трябва да се преустрои или да се разтури, защото сега той една огромна пирамида, незачитаща мнението на обикновените хора в Европа. Пирамида със задкулисна власт и управляван на практика от САЩ. На предстоящите избори за европарламент нашата партия излиза с идеята за съюз на отечествата, а не гигантска бюрократична конструкция, каквато сега е ЕС”.

Лидерът на националистите припомни, че „Атака” единствена в българския Парламент осъди остро фашистката и криминална власт в Киев след преврата, извършен от т.нар. майдановци. Сидеров подчерта, че е категорично против налагането на санкции срещу Русия и против забранителните списъци за руски политици и бизнесмени.

Според него, международната общност трябва да осъди военните действия на незаконното правителство на Украйна срещу собствените граждани.

„Днешните управници в Киев трябва да бъдат поставени в изолация и принудени да предадат властта на едно легитимно правителство след свободни и наблюдавани от международни наблюдатели парламентарни и президентски избори. Преди идването си тук, в София аз се обърнах с призив към българското парвителство да осъди избиването на цивилни граждани от военните части на Киевското правителство, но този призив остана без отговор”, заключи още Сидеров.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.