БСП

Кирил Добрев към ГЕРБ: Петима от вас спират Закона за МВР, който очакват 50 000

Един, двама, трима, петима човека от ГЕРБ сте в зала. Това е меко казано несериозно. Вие саботирате приемането на Закона за МВР. Няма как да ми обяснявате колко е сериозен дебата, при положение, че 5 човека сте в зала, изказвате се само двама и имате предложение по всеки член. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на КБ Кирил Добрев към представителите на ГЕРБ в залата.

„Ако предложенията ви са толкова важни, хайде да го играем мъжката. Вкарайте си парламентарната група в зала и ни дайте „бой” по всеки текст. Готови сме на този дебат. В противен случай приемам вашите действия като елементарен саботаж”, продължи Добрев.

Той се обърна към колегата му от ГЕРБ Ципов с думите: „Вие шофьорска книжка имате ли? Спирал ли ви е пътен патрул? Говорите ли си с униформените в системата? 50 000 човека очакват този закон, защото за 4 години вие съсипахте системата”.

Добрев попита и дали от ГЕРБ смятат, че служителите в системата са доволни от начина, по който им е заплащан извънредния им труд.

„Аз ще ви кажа – още си чакат парите от миналогодишните февруарски протести. Питахте ли ги как е вървяло кариерното им развитие – завършили висше образование редови полицаи години чакат да заемат полагащата им се офицерска длъжност. Питахте ли синдикатите как приемат промените в закона? Това, което ви притеснява, е, че по новия закон ще намалим администрацията – „чантаджиите”, които са ваш патент и ще стимулираме кариерното развитие и повишим възнагражденията на униформените служители в МВР”, заключи Добрев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.