БСП

Врачани заявиха подкрепата си за Сергей Станишев и листата на „Коалиция за България“

Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев беше посрещнат във Враца с много приповдигнато настроение, изключителен интерес и нетърпение от страна на местните. Много врачани го спряха в центъра на града, за да му подарят червена роза, да му стигнат ръката и да го поздравят или просто да заявят своята подкрепа и пожелаят успех на предстоящите избори. Някои споделиха с него проблеми си и обсъдиха заедно възможните решения, а други благодариха, че покрай проектите, върху които се работи в момента в града, са успели да си намерят работа по специалността. Много млади хора помолиха Станишев да им обясни значението на тези избори и защо трябва да гласуват.

„Европейските избори са важни, а този път са и различни. Хората определят кой ще бъде начело на ЕК и каква политика да се води. Не зад закрити врати премиерите да се уговарят и да правят сделка, а хората да кажат искаме Мартин Шулц, защото той поставя на първо място проблема със заетостта и ще търси решение, справедливостта в Европа, равноправието в европейските страни и на гражданите и социална Европа“, обясни лидерът на БСП. В тази връзка той припомни и посещението кандидата за президент на ЕК в България Мартин Шулц, който бе тук, за да поискат подкрепа и да поеме ангажименти. 

По думите на лидера на БСП второто важно нещо за предстоящите избори е да не се позволи връщане назад и „към миналото, което помним с репресии, рекет към бизнеса и социален геноцид“, категоричен бе той.  

Станишев проведе и среща с граждани и симпатизанти, където беше представена листата на КБ за европейските избори. „Това е една много силна листа. Кандидатите са с високо професионален и управленски опит. В нея има и много млади хора, които да защитават интересите на България в Европа“, категорична бе Цветелина Дамяновска, председател на Общински съвет на БСП – Враца.

„Когато се говори за събиране на всички леви гласове да се знае, че това в България не може да стане чрез различни партии, а само чрез БСП, защото тя е тази, която ще изпрати солидна група в европарламента, които да гласуват за следващите еврокомисари“, заяви Янаки Стоилов, зам.-председател на БСП. Той е категоричен, че по въпросите за развитието на атомната енергетика и строежа на АЕЦ „Белене“ КБ ще има своите категорични позиции и в европейските институции.

По време на посещението си във Враца Сергей Станишев разгледа и църквата „Св. Николай Чудотворец“, за която са отпуснати 280 000 лв. за реставрация по публично-инвестиционната програма на правителството.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.