Анализи

Мишо Константинов: Националистическият вот отиде към „България без цензура“

Голяма част от националистическия вот отиде към „България без цензура“, която вече е цяла коалиция. В нея присъства ВМРО – партия на разумния национализъм, в който няма нищо лошо, коментира пред „Стандарт“ проф. Михаил Константинов.Той е категоричен, че няма да спечели онзи, който си въобразява, че някой може да забрани национализма и да го замени с политически коректно бръщолевене. Хората си обичат държавите, В ЕС патриотичните настроения са високи и това чувство е добро, казва професорът.

Коалицията „България без цензура“ с участието на ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ има два пъти по-голяма подкрепа в страната, отколкото в София, защото и Бареков, и останалите от екипа и коалиционните партньори са изключително активни и непрекъснато обикалят страната, казва в интервю проф. Михаил Константинов. Политиците на ББЦ достигат и до малките населени места и така хората, които често не са виждали жив политик, се чувстват уважени, тълкува анализаторът. Затова и подкрепата за ББЦ в страната е напълно логична, смята професора.

„Политик от София идва и разговаря с тях накрак. Понякога те не запомнят какво точно им е казал, но уважението ги трогва“. Той посочи, че големите партии подценяват срещите с хората в страната, като си мислят, че всичко им е дадено наготово. За съжаление традиционната десница – Реформаторският блок, също пренебрегва този подход. Аз не съм чул те да са ходили из по-малките селища да агитират и да разговарят с хората. Затова ще бъдат наказани, предупреждава проф. Константинов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.