БСП

Янаки Стоилов, БСП: Предстоящите избори са средство за решаване на националните задачи

Ние гледаме на предстоящите избори като на едно от важните средства за решаване на националните задачи, които стоят пред България. Нашите виждания могат да бъдат събрани в няколко думи – за справедлива България и за социални Европа. Това каза на среща с граждани във Велико Търново заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България и заместник-председател на НС на БСП Янаки Стоилов.

По думите му целта е Коалиция за България да получи достатъчно голяма, убедителна подкрепа, защото това ще даде допълнителен импулс за развитие на управлението и за по-ясно очертаване на характера на обявената от нас политика преди парламентарните избори. 

„ГЕРБ имат конкретни цели за блокиране на работата на парламента”, каза още Янаки Стоилов. Според него една от причините е предстоящото разглеждане на ветото на президента по измененията, свързани с новия закон за Сметната палата. „Тяхното очакване е този закон да не влезе в сила и да не бъде формиран новият състав на институцията”, отбеляза Стоилов. По думите му ГЕРБ имат цялостна стратегия преди началото на предизборната кампания да създадат впечатлението, че институциите са блокирани и не могат да функционират.

Янаки Стоилов обобщи значимите законопроекти, които са приети в Народното събрание през последните дни. Той посочи промените в Закона за потребителските кредити и подчерта, че се надява пред следващата седмица да бъдат приети на първо четене и промените в Закона за защита на конкуренцията. „Целта е да се осигури равностоен достъп на българските производители в тези вериги и да се създадат повече гаранции за правата на “, обясни депутатът. 

Той добави, че предстои до края на месеца правителството да оповести първата част от програмата за реиндустриализация. „Тя ще набележи формите и някои от конкретните проекти, които ще бъдат осъществявани в страната с участието на вътрешни и външни частни инвестиции и възстановяването на някои производства”, поясни Стоилов.

Народният представител от Коалиция за България Мариана Бояджиева припомни, че 13 проекта за общо 11,7млн.лв. ще получат финансиране по правителствената програма за инвестиции в регионите. В областта ще бъдат инвестирани още средства по ПУДООС, от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане и др.

На срещата с граждани във Велико Търново присъстваха и депутатите Дора Янкова, Петър Кънев и Милка Христова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.