Анализи

Явор Дачков предвижда управление ГЕРБ+БСП

Макар и още да няма конкретна дата за местните избори наесен, измерването на рейтинг и обществена подкрепа за партиите е на дневен ред. Предстоящият местен вот е мотив и за дисекция на нагласите и за парламентарните избори. Едно от последните проучвания – на Галъп, показва, че ако парламентарните избори бяха днес, в Народното събрание най-вероятно биха влезли пет партии – ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторският блок и Патриотичният фронт. Над 40% от избирателите не биха упражнили правото си на глас.

Тенденциите преди местния вот коментира пред TV7 журналистът Явор Дачков. Според него, спадът на доверието към управлението е нещо закономерно.

„Трудното тепърва предстои, например последствията от кризата в КТБ, икономическата стагнация и характерното за ГЕРБ рекетиране. Мисля, че предсрочните избори са неизбежни“, категоричен е Явор Дачков.

„Ще се появят нови политически формации, които ще крадат гласове и от ляво и от дясно, така че може да се очакват изненади на следващите избори. Няма да се учудя, ако следващото управление бъде между ГЕРБ и БСП, защото ДПС се оказа много агресивен политически играч“, допълни Дачков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.