АБВ

28-годишен европеист оглави столичната организация на АБВ

28-годишен младеж, завършил европеистика, беше избран за председател на градската структура на АБВ. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Тодор Цанев получи 120 гласа на Учредителната конференция на градската организация на АБВ.„АБВ се създаде, за да предлага политическа алтернатива. За да комуникира с хората. Да събира добрите идеи и да създава политики за тяхната реализация. Това ще бъде и пътят, който ще следва градската организация на партията в София“, заяви пред делегатите на Учредителната градска конференция на АБВ за град София избраният за председател Тодор Цанев.

Цанев получи подкрепата на 120 от делегатите на форума. Той се пребори за лидерското място в конкуренция с Емил Димитров-син и Веселин Радков, които получиха съответно подкрепата на 111и 20 от делегатите.

„Двете неща, на които държах преди началото на днешната конференция, са факт. Първо – тя е възможно най-отворена и прозрачна с използване на широко сито при избор на делегати. И второ: вотът за председател да бъде реален с тайно гласуване, което му осигурява максимална демократичност и прозрачност на процедурата“, посочи пред повече от 400 представители на Градската конференция на АБВ – София Тодор Цанев. Той изрази увереност, че конференцията е дала на градската структура на АБВ в София увереност и стабилност, резултатите от които ще се видят още на местния вот наесен.

Форумът бе открит от лидера на Алтернатива за българско възраждане и президент на България (2002-2012) Георги Първанов. В обръщението си към делегатите той заяви, че очаква от градската организация да работи активно за утвърждаване на политическата идентичност на партията в лявото политическо пространство, както и за издигането на силен кандидат за кмет на столицата. „Трябва да си имаме своя силен кандидат за кмет, който да тегли листа, която да може наистина да вкара достатъчен брой общински съветници в СОС и така да участваме активно във формирането на политиката на Столичния общински съвет“.

Пред делегатите Първанов заяви категоричното намерение на ръководството на партията да осъществи солидна и качествена кампания за местния вот в цялата страна. „Ако ние успеем да постигнем добри резултати като кметове на общини, като заместник-кметове и председатели на общински съвети, като общински съветници и районни кметове, ако ние успеем да изградим една широка мрежа, то това ще означава наистина много за АВБ – успеха на тези избори. Доброто, силното представяне на местните избори е предпоставка за успеха ни и на президентските избори догодина, в които ние ще участваме не на олимпийския принцип“, подчерта в заключение Георги Първанов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.