Прогнози

Юлий Павлов: На тези избори ще гласуват твърдите ядра

Няма съществени промени във влиянието на партиите от началото на годината, коментира пред БНР социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и Маркетинг. Ако вземете различни социологически изследвания, разликата между двете партии е по-малка от статистическата грешка, тоест не може да се каже кой ще бъде първи и втори. Той не очаква събития в последните дни преди вота да променят резултата.

На тези избори ще гласуват основно твърдите ядра на политическите сили, които са силно мотивирани в своя избор на определена политическа сила, и които по-слабо се влияят от избора на кампания, събития около изборите и т.н. Те си имат своите фаворити и ще гласуват за тях, коментира Павлов. 

ДПС със сигурност ще е третата политическа сила на евровота, прогнозира още той. ГЕРБ, БСП и ДПС са и единствените три сигурни участници в следващия парламент, допълни той.

„България без цензура“ е много вероятно да се класира. До скоро изглеждаше, че Реформаторският блок също е по-вероятно да мине бариерата. Вече не съм толкова убеден в това. Своите шансове, макар и не много големи, имат и АБВ и НФСБ. Избирателите на реформаторския блок най-активно ще се възползват от правото си на преференциален вот, тъй като се очаква да имат един мандат в ЕП и привържениците на всяка от партиите в блока ще се опитат да пренаредят листата в полза на своя кандидат, коментира още Юлий Павлов. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.