АБВ

АБВ: Ангел Найденов освободи шефа на политическия си кабинет, защото се присъедини към нас

Началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Иван Жерков бе освободен от поста си по инициатива на Ангел Найденов, след като напусна Българската социалистическа партия и стана член на Инициативния комитет за учредяване на ПП АБВ, съобщиха от пресцентъра на партията на Георги Първанов. Жерков обясни, че няма преки доказателства, че освобождаването му от длъжността е следствие на присъединяването му към АБВ, но събитията следват последователност, която води към подобен извод.

Жерков напусна БСП на 18 юни и стана член на Инициативния комитет за учредяване на ПП АБВ в същия ден. Днес е бил освободен от заемания от него пост във военното министерство. Формалният повод да бъде поканен да напусне, е било застъпване от страна на Жерков за негов колега, който е бил неправомерно уволнен – постоянния секретар на отбраната с мандатен пост и от особено значение за стабилността на институцията.

Военният министър Найденов обяснил на Жерков, че даденото от него писмено становище по въпроса е несъвместимо с позицията му „началник на политическия кабинет”.

Решението да напусне БСП и да се присъедини към АБВ Жерков обясни, че е взел след дълго обмисляне. Той каза, че събитията в левицата в последната една година – липса на политическа и партийна последователност – са довели до окончателното преосмисляне на ситуацията от негова страна, като видял алтернатива за себе си, като човек с ляво мислене, в АБВ.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.