България без цензура

Николай Бареков: Правителството се готви да профука 4 млрд. лева за месец

4 милиарда лева се готви да изхарчи правителството в следващия един месец. За това предупреди лидерът на партията Николай Бареков по време на брифинг в Стара Загора. Той показа извадката, в която са предвидени 3 млрд. лв. по външния дълг, 700 млн. за самолети втора употреба, които по думите му ще работят максимум година и половина и 300 млн. за общините, които най-вероятно ще отидат по програми за общините на ДПС предизборно.

 

Бареков поиска президентът Росен Плевнелиев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и премиерът Пламен Орешарски да излязат с позиция по темета и попита защо „България без цензура“ е държана извън кръга на информираните.

„Това е изключително притеснително. Искаме да бъдем допуснати до разговорите и те да бъдат на светло“, коментира лидерът на ББЦ. „Към 4 млрд. лв., добавяме още 2,5 – 3 млрд. лв., които искат да източат с договори по Южен поток. Затова моята лична позиция е, че този проект трябва да се спре. При това правителство сделката ще е абсолютно неизгодна за държавата“, посочи Бареков.

Според Бареков предсрочен парламентарен вот е неизбежен. „Плевнелиев призна днес, че се е срещнал задкулисно с Местан и Борисов. Ние му изпратихме писмо, но вместо да ни отговори, той започна совалки с ДПС и ГЕРБ“, коментира лидерът на ББЦ и попита дали са верни слуховете, че двете партии договарят правителство в рамките на този парламент и правителство след извънредни парламентарни избори.

По думите му БСП е в много тежко положение – в „нокаут“ и битката е ГЕРБ и ДПС от едната страна и ББЦ от другата. Бареков предупреди, че ще следи всяка стъпка на ДПС, ГЕРБ и Плевнелиев, за да не договорят някоя срамна сделка.

Лидерът на ББЦ обяви, че следващата седмица заминава за Брюксел, където лично ще води разговорите с либералите и консерваторите, а с ЕНП преговоря Димитър Абаджиев.

„Лично пред мен той проведе два разговора с тях“, контрира нападките Бареков. Той съобщи, че ще даде пресконференция след откриване на Европарламента в Брюксел, на която ще съобщи, че в България се е появила нова политическа сила, проевропейска, а страната ни се управлява от три партии – едната националистическа, втората – полуетническа и третата – социалистическа. ЕС няма да остави нещата така, вече започнаха да спират еврофондовете един по един.

Лидерът на ББЦ коментира и евентуалните намерения за сътрудничество с БСП. „Партията БСП бе за патерица“, уточни той и обясни, че ако младите вземат нещата в свои ръце в Столетницата, ще постигнат добър резултат. „Тогава могат да управляват с нас, но като по-малък коалиционен партньор”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.