ДПС

Андрей Георгиев ще е кандидатът за кмет на ДПС в София

Бившият заместник-областен управител на София-град при кабинета „Орешарски“ Андрей Георгиев ще е кандидатът на ДПС за кмет на столицата, пише „24 часа“. Очаква се името му да бъде обявено официално тези дни, тъй като на 22 септември изтича срокът за регистрация на кандидатите в ОИК. Георгиев беше заместник-областен от квотата на ДПС, а миналата година бе включен и на 12-о място в евролистата на партията.

Това няма да е първата му битка за кмет на София, тъй като през 2011 г. е участвал в местните избори от името на движение „За хората от народа“ на ексдепутата Павел Чернев.

Две години по-късно като председател на движение „За Люлин“ бе участник в протестите срещу монополите.
Очакваше се ДПС да издигне кандидат за София съвместно с НДСВ, с която участват заедно в над 20 общини като либерален алианс. Като имена дори се спрягаха Соломон Паси и Николай Свинаров. Двете партии обаче не са постигнали съгласие.

НДСВ няма да има свой кандидат за столицата, а само листа за общински съветници, която ще се води от Любка Качакова. Бившата зам.-министърка от кабинетите „Сакскобургготски“ и „Станишев“ и в момента е общински съветник.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.