ГЕРБ

Андрей Ковачев, ГЕРБ: Плевен е сред градовете, където най-добре се усвояват европейските фондове

Плевен е сред градовете, където най-добре се усвояват европейските фондове и с тяхна помощ се подобрява живота на хората. Това каза пред БЛИЦ депутатът в Европейския парламент от групата на ЕНП Андрей Ковачев. Той съобщи, че само за 2012-2014 година в града са одобрени 46 проекта, като за това активно е работил и настоящият градоначалник проф. Димитър Стойков.

„Трябва да продължи работата по привличането на нови инвеститори в града – български и чужди, за да се подобрят основните характеристики на живота на хората”, заяви Ковачев.

Като условие за това той посочи на първо място подобряването на инфраструктурата. „С преминаването на магистрала „Хемус” близо до Плевен ще се даде нов тласък в привличането на инвеститори и ще бъдат разкрити нови работни места”, уточни евродепутатът.

Той съобщи, че една от целите на проф. Стойков през новия му управленски мандат ще бъде и успешното кандидатстване на града за „Европейска столица на спорта”. „надявам се документите за това да бъдат подадени през 2016 година, а през 2017 Плевен да спечели”, допълни Ковачев.

Той посочи, че за целта ще бъдат изградени и нови спортни обекти като многофункционална зала и ще бъдат реконструирани съществуващи обекти. Според Ковачев това е условие за преодоляване на демографската криза и задържането на млади хора в града.

За целта евродепутатът обеща да съдейства на Плевен и за подобряване на здравеопазването си в качеството си на член на Комисията по здравеопазване на ЕП. „Трябва да осигурим на хората равен достъп до качествено здравеопазване, това е европейско изискване”, завърши Ковачев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.