Атака

Атакисти: ГЕРБ са нареждали да се дискредитира Волен Сидеров

Протестите са били платени, чуха се различни версии по въпроса. Бойко Борисов е нареждал на Петното да радикализира протестите, да има хвърляне на бомбички, нападение срещу полицаи. Трябвало е да се дискредитират лидерите и на първо място лидера на „Атака“. Това коментира пред bTV депутатката от „Атака“ Калина Балабанова. Има хора, които искат да срутят държавата, посочи червеният народен избраник Атанас Пъдев. Той изтъкна, че в комисията за изслушване е поканен и Бойко Борисов, както и други хора, участвали в срещи с Петното.

Още вчера стана ясно, че Петното е уличил ГЕРБ в плащане на протестиращи пред парламентарната комисия, която го изслуша вчера при закрити врата. Това подкрепиха в студиото и Ахмед Башев от ДПС и Атанас Пъдев от БСП. Според тях не е проблем човек с белезници да се явява пред народни избраници. 

„Щом може да бъде в дома на лидера на най-голямата партия, защо да не е в парламента”, попита Башев. Депутатите заявиха, че било сигурно, че имало среща между Миланов и Бойко Борисов. После обаче поясниха, че за нея потвърдил единствено Йордан Бонев, който е в управата на движение „Свобода”, чийто председател е Петното. Гардовете на НСО казват, че не помнят такава среща, въпреки че Ахмед Башев сочи и такива доказателства. 

Миланов е разказал пред депутатите, че не само ГЕРБ, но и други партии извън управлението плащали на протестиращи. Членовете на комисията отказаха да назоват имената, изнесени от Петното, защото не знаели дали е редно. Изнасянето на информация за ГЕРБ било в реда на нещата, защото, според Балабанова, въпросните данни се потвърдили от няколко изслушвания.

Националистката вметна, че Миланов е споделил за кампания, целяща да очерни политически лидери, сред които на първо място бил Волен Сидеров.

Макар по думите на Балабанова, Миланов да се обърквал и да опитвал да „замазва”, депутатите не се усъмнили в думите му. По телефона се включи Снежана Дукова от ГЕРБ, която обясни, че от партията напуснали комисията, защото била бутафорна и темата й – Христо Бисеров, била подменена. 

Представители на ГЕРБ бяха поканени в студиото на bTV, но не пожелаха да присъстват. „Превърнаха парламента в следствената скамейка”, възмути се Дукова по телефона. Депутатите в студиото гарантираха, че въпросът дали Христо Бисеров е бил предупреден за разследването срещу себе си също ще бъде подробно изяснен от комисията. Те посочиха, че в комисията е бил поканен и синът му, но не отговаряли за това кой се е явил и кой не. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.