България без цензура

„България без цензура“ излъчи 75 свои представители в 30 общински съвета в страната

След доброто представяне на парламентарните и европейските избори „България без цензура“ направи своя дебют и на сцената на местната власт. Партията излъчи 75 свои представители в 30 общински съвета в страната. В Плевен ББЦ вкара двама общински съветници. Партията от самото начало се обяви в подкрепа на Георг Спартански. Епичната битка за местната власт в града беше срещу досегашния кмет от ГЕРБ. С 59,3% реформаторът спечели доверието на плевенчани като огромна заслуга за този изборен резултат има общинската структура на „България без цензура“ начело с областния координатор Красимир Владов, съобщиха от партията. В областта ББЦ печели и други шест мандата – по двама представители в градските съвети на община Левски, община Гулянци и община Долна Митрополия.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов също бе подкрепен от ББЦ в началото на предизборната кампания. Председателят на структурата на ББЦ и областен координатор д-р Красимир Темнилов е представителят на партията в местния парламент. В Сливен партията имаше свой кандидат за кмет. Макар Йордан Лечков да не успя да се пребори за кметския пост, представителите в общинския съвет на ББЦ в града са трима. В област Пловдив ББЦ беляза значителен успех като спечели цели 12 мандата в местните парламенти – пет общински съветници в Родопи, четири в Сопот, двама в Садово и един в Кричим.

„България без цензура“ декларира подкрепа за кандидата за кмет Златко Живков в Монтана, който спечели изборната битка още на първи тур. В община Лом, област Монтана ББЦ спечели четири мандата в местния парламент. Наталия Славчева, председател на местната структура на ББЦ в града, също е част от новия Общински съвет. В Силистра ББЦ има седем общински съветници. Партията се яви като част от местна коалиция „Гражданско единство“, чийто кандидат за кмет Александър Сабанов вчера беше на балотаж. В община Ситово ББЦ има още двама представители в местната власт.

Във Велинград „България без цензура“ се яви на местния вот със самостоятелна листа като събра 950 гласа или 5,86% от доверието на гражданите. Днес ББЦ има двама общински съветници в местния парламент. В Димитровград местна коалиция „Да за Димитровград“, участие в която взима и ББЦ, излъчва в местния парламент 10 общински съветници. В Казанлък ББЦ се обяви в подкрепа на досегашния кмет Галина Георгиева, която спечели изборната битка със сензационните 70%. Партията има двама представители в местната власт.

В община Аврен, област Варна, ББЦ подкрепи бившия кмет на града Красимир Тодоров и успя да спечели четири общински съветници. В община Белослав също заема четири места в местния парламент. ББЦ се пребори на вота за трима общински съветници в Балчик, трима в Банско и по двама в Разлог и Кнежа. В Банско изборните резултатите са внесени в съда от коалицията „Заедно за община Банско“, поради съмнения за извършени изборни манипулации. В Сапарева баня ББЦ има двама представители в новата местна власт, излъчени от самостоятелна листа, единият, от които е представител на партийната структура в града.

Това са трети поред избори в страната, на които ПП „България без цензура“ се явява. Тръгнала по обратния ред, тя излъчи двама евродепутати, след което парламентарна група в 43-тото НС от петнадесет народни представители, а днес записва и своето участие в местната власт, обобщават от партията.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.