ГЕРБ

Бойко Борисов пита Сергей Станишев за „пропасти между хората“

Кой иска да ни вземе Кърджали? Кой е този някой, на когото трябвало да благодарим, че не ни го е взел? За какво изобщо говори Станишев? Това попита председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали пред над 150 младежи от структурите на Младежкото ГЕРБ от Южна България. Борисов обясни, че не разбира каква е разликата между Кърджали и София, между Кърджали и Пловдив и т.н. „Сигурно Сергей Станишев има основание да ги говори тези работи за Кърджали. Защо? Не разбирам.

Български мюсюлмани имаме и в ГЕРБ и те са много повече отколкото българи има в ДПС. Тези хора са нашият мост и затова не е вярно, че в Народното събрание само ДПС защитава българските мюсюлмани. Ние от ГЕРБ също се грижим тези хора и правим всичко възможно, за да живеят по-добре всички български граждани“, подчерта председателят на ГЕРБ.

Той попита защо Сергей Станишев дълбае пропасти между хората. „Говорим на един език, работим заедно. Защо Станишев дели хората? Мостът между партиите са хората, без значение дали са християни, мюсюлмани или българомохамедани. Хората са мост, а не пропаст“, категоричен бе Бойко Борисов.

Бившият премиер коментира и друга гореща тема: „Случаят в Кара дере е пладнешки грабеж. И пощальонът Стойнев вчера има наглостта да казва, че Добрев подписал за Карадере. Ама как не ги е срам? Делян Добрев е подписвал писма, с които казва, че няма проблем в България да идват инвеститори, и че държавата е готова да им съдейства, без обаче да е говорено за никакъв конкретен обект, най-малкото пък за Кара дере“.

„Винаги да се оправдават с някой и да бягат от отговорност. Именно правителството на ГЕРБ, в лицето на екоминистърката Нона Караджова, е направило всичко възможно, за да спре започнатите далавери от предходното правителство и с Кара дере, и с Камчийски пясъци, и с много други. Ние запазихме тези територии, а тези сега искат да си довършат това, което бяха започнали“, добави Бойко Борисов.

„Ако няма държавни субсидии, партиите ще бъдат зависими от бизнес и корпоративни интереси. Тези, които сега предлагат да се махнат субсидиите на партиите, са зависими от бизнес кръгове. Те си имат банки, които стоят зад тях. Целта на тези тъмни субекти е да ни направят всички зависими, каквито са те, от банки и корпоративни интереси. Ако допуснем партийните субсидии да отпаднат, и ние трябва да се обвържем с бизнеса и олигархията, както БСП и другите партии са се обвързвали, като са поемали ангажименти да продадат Кара дере и Камчийски пясъци“, обясни Борисов.

По думите му, тези, които предлагат това да се случи в България, имат тъмно и черно финансиране и искат да направят и ГЕРБ зависими като тях. „За да взимаме независими решения, трябва да има субсидии”, категоричен бе той.

По случая Лясковец и последвалата словесна престрелка между Светлозар Лазаров и Цветан Цветанов: „Недоумявам как е възможно главният секретар да излиза и да говори по наш адрес. Един главен секретар е получил само за една нощ четири генералски звезди, а аз съм работил за тях години. Как има наглостта този човек да си позволява да обижда Цветан Цветанов, че бил носил папки?

„Разликата между него (Лазаров) и Цветанов е, че Цветанов не ги носеше папките, а ги четеше. Затова при нас акциите бяха успешни, а под ръководството на този всичко е провал, при това – с жертви. И няма как положението да е друго, след като този човек са му ги дали тези четири звезди само за една нощ. Но ще има звездопад, повярвайте ми. Няма как за една нощ да вземеш четири звезди. Това го няма никъде по света, само в България”, заяви Борисов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.