ГЕРБ

Бойко Борисов: Стоя настрана от президента, за да не бъда привързан към служебното правителство

Не се чувам с президента и се старая по никакъв начин да не бъда привързан към служебното правителство. Умишлено съм се дистанцирал. Това заяви пред „24 часа“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Какво е необходимо да влезе последните дни (в парламента) с оглед на работата на служебното правителство, трябва да го каже вече президентът“, допълни той. По отношение на оставката на кабинета „Орешарски“, която беше депозирана днес в Народното събрание, той коментира: „Тя е толкова закъсняла тази оставка, че не можах да й се зарадвам. А и като знам и каква разруха оставят след себе си…“.

Според него, предложението му за излизане от кризата с КТБ се приема много добре. „Всъщност БНБ трябва да си свърши работата, която е вменена по закон. Така че по този план, който предложих, проблем не би трябвало да има“, посочи той.

Борисов не смята, че може да има „буфер“ със смяната на управителя на БНБ и според него тази смяна трябва да стане веднага. „Не, не може да се измисли буфер. Ако не се направи сега смяната, остава за следващия парламент. Не искам да коментирам повече тези теми. Ще кажат, че търсим уйдурма с тези или онези“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Да си подават оставката тогава – и Искров, и Гунев! Незабавно. Тогава – дали ще е в този или в следващия парламент, те да имат депозирана оставка, ще се намери специалист“, призова той управителя и подуправителя на БНБ.

„Ние искаме да има оставка и актуализация на целия бюджет. На касата само – премиерът Орешарски и здравният министър казваха, че не е необходима“, заяви Борисов. На въпроса дали ще стигне времето за актуализация на бюджета, той отговори: „Е аз ли съм виновен? Да си се съберат тройната коалиция – БСП, ДПС и „Атака“, и да си гласуват. Какво искат от мен?“

Борисов потвърди и че днес е бил на посещение в посолството на Германия. „Посетих ги, да. Освен с посланика, разговарях и със социалния им министър, който е тук. Искаха да чуят мнението ми за ситуацията в България – чуждите инвестиции и всичко останало. Икономика, енергийни проекти“, обясни той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.