Реформаторски блок

Радан Кънев след оставката: Днес няма да се напиваме като казаци

Радан Кънев направи запомнящо се изказване на страницата си във Фейсбук след новината за оставката на кабинета. Той сравни сегашните събития с дните през февруари от 1997 г., когато Георги Първанов и покойният Николай Добрев връщат мандата си за съставяне на правителство. Ето какво пише още лидерът на ДСБ говорителят на Реформаторския блок:

„Усещането не е като на 04 Февруари 1997. Няма го този патос на победилата революция, нито тази въздишка на облекчение от избегната гражданска война. Вътрешни войски не чакаха днешния ден в повишена бойна готовност…
И точно тази разлика трябва да използваме. Няма всенародни надежди, няма очакване за цветя и рози. Сега е нужно методично, упорито и безкомпромисно реформиране на държавната власт. Сектор по сектор, стъпка по стъпка. Без прекомерни очаквания, но и без „необходими“ компромиси. Пълна изолация на ДПС и БСП от властта, категорична, поетапна смяна на поколенията в Парламента и изпълнителната власт.”

За разлика от ’97, днес няма да се напиваме като казаци. По-добре да си легнем като германци в полунощ, на четвъртата бира. Защото от утре е труд, пот и … труд. Защото твърде дълго беше шампанско и сълзи.
Честито и си пазете барута сух. Сега започва…

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.