БСП

БСП решава днес за евролистата

Днес пленумът на БСП ще одобри листата на социалистите за предстоящия евровот през май. Събитието ще се състои в централата на партията на ул. „Позитано” в София и се очаква да бъде закрито за журналисти. Очаква се Сергей Станишев да поведе списъка на евродепутатите. Макар и да става водач лидерът на БСП вече заяви множество пъти, че няма да влиза в европарламента.

Имената след него в листата също са отдавна известни. Това са Илияна Йотова и Георги Пирински, които ще са втори и трети. На четвърто и пето място влизат двама от гражданската квота. Това са депутатът Петър Курумбашев и авторката на книгата „Експертите на прехода” Достена Лаверн, която бе номинирана от група леви интелектуалци.

По-късно цялото правителство начело с премиера Пламен Орешарски ще дебатира секторните политики в Боровец. Премиерът ще участва в работен семинар „Реформи, развитие, растеж“, организиран от БСП. Орешарски и министри от кабинета ще обсъдят актуални теми с председателя на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, с ръководството на БСП и с ПГ на Коалиция за България.

Сред обсъжданите теми ще бъдат субсидиите за земеделските производители, както и съдбата на „Напоителни системи”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.