БСП

Сергей Станишев повежда червената евролиста

Сергей Станишев повежда листата на БСП за евроизборите през май. Това стана ясно след заседанието на червеното Изпълнително бюро късно тази вечер. Утре листата трябва да бъде одобрена на пленум на Националния съвет на партията, съобщава „24 часа“. Макар и да става водач, Станишев още преди време заяви, че няма да влиза в Европарламента. Решението му да е първи в листата е знак за силната му ангажираност към управлението и отговорността на БСП.

Решението на Станишев бе единствената неяснота в първата петица на червената листа. Имената на първите след лидера са отдавна известни. Илияна Йотова и Георги Пирински ще са втори и трети. На четвърто и пето място влизат двама от гражданската квота. Това са депутатът Петър Курумбашев и авторката на книгата „Експертите на прехода“ Достена Лаверн, която бе номинирана от група леви интелектуалци.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall – цени от 1,20 до 4,80 лева – вечеи с SMS

Шеста ще е коалиционната партньорка Светлина Йолчева от „Български социалдемократи“. След нея е класиран настоящият евродепутат Евгени Кирилов.

На осмо място изненадващо бе сложен журналистът Александър Симов.

Макар и на неизбираемо място, в червената листа от гражданската квота влиза и Андрей Пантев, научи „24 часа“. Професорът бе три мандата депутат от левицата.

От листата изненадващо отпадна шефката на международния отдел на „Позитано“ 20 Деница Караджова, която имаше много номинации от структурите. Наскоро тя оглави комисията по евроинтеграция и еврофондове в парламента.

Освен листата червеният пленум ще приеме позиция за Украйна.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.