АБВ

Червен трансфер по оста БСП – АБВ в Карлово

Двама членуващи в БСП обявиха напускането на партията и преминаването си към структурата на АБВ на пресконференция в Пловдив. При това не става дума за редови членове, а за представители на регионалното и централно ръководство на социалистите. Нина Найденова и Стоян Четинов обявиха, че предприемат стъпката поради желанието си да са част от по-добра политика, да решават важни и значими проблеми за региона като безработицата и демографската криза.

Найденова е зам.- председател на младежката организация на БСП и член на Висшия съвет на партията. Тя е дъщеря на бивш карловски кмет, Найден Найденов, който също бе избран с листата на социалистите, а в момента е шеф на областното пътно управление в Пловдив. 

Опитите да се свържем с Найденов, за да разберем неговото мнение за решението на дъщеря му да напусне БСП, останаха без резултат. Но не е тайна, че той имаше сериозни търкания с общинското ръководство на социалистите в родния си град.

Лидерът на АБВ Георги Първанов обяви, че лидер на структурата на коалицията в Пловдив ще е Георги Паскалев, бивш ректор на медицинския университет в града на тепетата.

На въпрос как ще разделят с Георги Гергов левия електорат в региона, президентът отговори, че хората не са продукти, за да ги делят, а всеки ще гласува съобразно своите разбирания. Първанов обаче уточни, че левите избиратели в Пловдив не са доволни от политиката на социалистите в последните години.

Кристина ИВАНОВА

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.