АБВ

Диана Коджаманова, кандидат-кмет на АБВ: Кърджали разполага с отлични предпоставки за развитие на туризма

„През последните години Кърджали загуби доста от икономическия си потенциал. В момента в града работят само няколко предприятия и хората трудно намират препитание.Трябва да използваме това, че общината се намира в красивата планина Родопи, в близост до два големи язовира. В района има множество паметници на културата и природни забележителности.

Това са отлични предпоставки за развитие на туризма, който може да се превърне в една доходоносна индустрия, да разкрие много и добре заплатени работни места“. Това заявикандидатът на АБВ за кмет на Кърджали и директор на регионалния исторически музей в града Даниела Коджаманова.

„Една от целите ми е да превърнем Кърджали в традиционна, устойчива, в желана туристическа дестинация. Да бъде един завършен туристически продукт, в който да участват общината като стопанин на културните паметници, също така туристическият бизнес като нейн партньор, и разбира образователната система. Развитието на туризма няма как да се случи без осигуряването на качествено, съвременно образование, което да осигурява подготвени кадри за отрасъл“, посочи тя.

„Дългосрочните решения за бъдещето на Кърджали минава през мерки за преодоляване на дребните, най –належащи в момента проблеми.“, посочи още Коджаманова. Според нея градът има нужда от оптимизация на администрацията, а с освободения ресурс може да се осигурят средства и кадри, с който да се поддържа пътната инфраструктура, да се почистват водоотоци, канали и шахти, така че дъждовете да не разрушават пътищата на общината, които са с обща дължина повече от 300 километра.

Даниела Коджаманова призова и за активна поддръжка на вече изградените обекти и съоръжения по европейски и други програми. По думите й недопустимо е част от тях да дават признаци на разруха и безстопанственост само броени години след изграждането си.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.