АБВ

Общинската структура на АБВ в Благоевград се разпадна след наложената кандидатура на Владимир Елезов за кмет

Общинската структура на АБВ – Благоевград, се разпадна окончателно след наложената кандидатура на Владимир Елезов за кмет на Областния център. Над 450 активисти напускат солидарни с общинските лидери, адвокатите Спас Велков и Александър Мановски, съобщи Pirinsko.com.Броени дни след визитата на Георги Първанов, където се декларира безапелационна подкрепа на Елезов, „азбукарите“ в Благоевград се разграничиха.

По-голяма част от напусналите се вливат във формацията „Български път“ на проф. Ангел Димов. В ръководството на ПП „Български път“ е досегашният издател на вестник „Дума” и председател на дружество „Русофили“ Николай Малинов, както и Емил Димитров, син на певеца Емил Димитров.

Новата формация дава заявка за победа над „ГМО“ проекта на Константин Паскалев с кандидата за кмет Владимир Елезов. Последният мохикан Спас Велков напусна, след като в проект-листата бе отредена 3-та позиция за него.

Адвокат Мановски показа заявлението си за напускане и посочи като мотив налагането на кандидат-кмет „парашутист“ от централата на АБВ в София.

По думите му това е и предателство не само към местното ръководство, но и към гласоподавателите на АБВ в Благоевград.

„За всички е ясно, че следващият кмет на Благоевград ще бъде настоящият Атанас Камбитов, който ще спечели безапелационно още на първи тур с около 60%. Налагането на Елезов за кандидат за кмет и водач на листата е единствено да бъде гарантирано участието му и в следващия общински съвет. В предходните два мандата, вече 8 години Елезов с нищо не е запомнен“, коментира Александър Мановски.
Припомняме, че на предходните избори ПП АБВ имаше над 1700 избиратели в областния град.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.