ГЕРБ

Димитър Николов: Кметовете на ГЕРБ постигнаха учудващо много през последния мандат

Кметовете на ГЕРБ постигнаха учудващо много през последния мандат. Те успяха да реализират много проекти, не само с европейски пари, но и с общински. Решени са стотици проблеми на местната власт. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов пред Илиана Беновска и предаването й „Беновска пита” по време на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в зала „Арена Армеец”.

„Убеден съм, че те ще си изпълнят своите ангажименти”, посочи Николов, който е и заместник-председател на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

На въпрос с какво може да помогне местната власт за намаляване на заплахите, свързани с проблемите в други държави, бежанския поток и т.н., Николов отговори: „Местната власт може да бъде гарант в подкрепата за стабилността на държавата. Кметовете на големите градове имат ресурс и възможности да бъдат партньор във всички тези процеси”.

„Ако има откъсване и отчуждаване между централна и местна власт, никой не печели”, смята кметът на Бургас. По думите му, благоприятно въздейства фактът, че премиерът Бойко Борисов е бил кмет на София. „Имаме шанс да имаме премиер, който има опит в местната власт. Той има страхотен усет и прозорливост да прецени кое е важно за общините, кое е важно за регионите”, посочи Николов.

Той подчерта, че тъкмо в тази насока се подготвят множество нови проекти за Северозападна България, за нови работни места, иновативни проекти, за младите хора и т.н.

„Според мен, опонент в Бургас ще ми бъде малодушието, страхът на хората, кампанията, че изборите ще бъдат много лесни или предрешени”, заяви градоначалникът. Той призова избирателите да не се притесняват, че вотът е предрешен и няма нужда да си правят усилието и да гласуват, а да бъдат активни и да излязат в деня на изборите.

„Следващият мандат ще бъде още по-мощен, с още по-голяма скорост”, обеща Николов. „С новите инвестиционни проекти ще бъдат реализирани теми, за които досега не е имало възможност”, добави той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.