БСП

Георги Гергов, БСП: Изборите не са валс, нито танго, а тежка битка, към която ние подхождаме сериозно

Изборите не са валс, нито танго, а тежка битка, към която ние подхождаме сериозно. Днес дадохме насоките, поставихме задачите, остава да си свършим работата. Това обобщение направи председателят на БСП в Пловдив и областта и кандидат-кмет Георги Гергов след края на областното съвещание, в което участваха над 1100 социалисти.

Председатели на основни партийни организации, председатели на градски, общински и районни съвети, членовете на областни, градски и районни съвети, кандидати за кметове и съветници, членове на Националния съвет и Общопартийната контролна комисия. По думите му днешният форум за БСП е своеобразен старт на предизборното състезание. Пред медиите той подчерта, че амбициите на партийното ръководства за Пловдивска област са спечелване на 50 % от общините. „В тези избори градът ще помага на областта, областта на града, всички заедно” – посочи механизма на координирани усилия между градските и областни структури техният председател.

Той каза, че кампанията на БСП ще е позитивна, с предлагане на политики и решения за хората. Не такава обаче е за опонентите, стана ясно от думите му. Попитан от журналистите как коментира медийните внушения, че трима от кандидатите за кмет на Пловдив са „негови хора”, той отговори: „Схемата е да се обработи общественото мнение, да се отклони вниманието от важните неща, свързани с политиките и да се вкара предизборната кампания в шоуто – тенис на маса, тенис на корт, гребане и т.н” По думите му пловдивчани не са глупави хора, нито са късопаметни. „Славчо Атанасов стана кмет от ГЕРБ, Дани Каназирева излезе от ГЕРБ, за Зико и Тотев няма да обяснявам” – поясни Гергов. „Нека да изберат по-добрия, но аз марионетка на София не съм” – заяви категорично лидерът на пловдивските социалисти.
Той ясно подчерта, че градът ни е пълен с парадокси – откриват фонтанчета и шадраванчета, а емблемата на 7-хилядолетния Пловдив – Старият град, е изключена от възможността за европейско финансиране. „Три са градовете в света – Пловдив, Рим и Дамаск. Как ще развиваме Стария град, с каква стратегия и с какъв ресурс при положение, че имаме дадености като Панира и летище Пловдив, как ще работят хотелите, ресторантите, как ще развиваме туризма след като няма инвестиции? Това ли е градът на художниците, на културтрегерите?”- попита Гергов.

Той не спести критики за липсата на управленски подход в сферата на образованието, здравеопазването, градоустройството. „Не се говори за кв. Столипиново, извън времето за избори никой не обсъжда трайни решения за този район освен нас” – посочи кандидатът за кмет.

Георги Гергов е убеден, че пловдивчани ще оценят кандидатите и програмата на БСП, затова вярва в достойното представяне на изборите през октомври. „Ние сме работили четири години, не от днес до 25 октомври! Ще успеем!” – заяви бъдещият градоначалник, визирайки и успешните мандати на кметовете в Асеновград, Садово и Брезово.

Висока оценка на организационното състояние на БСП в Пловдив и областта даде и заместник-председателят на социалистическата партия Бойко Великов. Той изтъкна, че градската и областните структури са сред стабилните организации, в които процедурите по номинации и подреждане на листи са минали безпроблемно. „В 70% от българските общини имаме собствени кандидати, а в останалите се явяваме на изборите в коалиционен формат или в подкрепа на инициативен комитет” – съобщи Великов. В момента БСП има кметове в 70 общини, амбицията на националното ръководство е те да станат повече, а гласовете за партията да се увеличат, стана ясно от думите му. „БСП управлява в шест областни центрове, ще търсим възможност да станат повече, включително и в Пловдив” – посочи заместникът на Михаил Миков.

Тази сутрин Георги Гергов, придружен от младежите в листата на БСП, регистрира градската организация за участие в Местни избори 2015.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.