Новини

Евроелитът щурмува София за кампаният

Само в рамките на два дни в София се очаква да дойдат двамата основни претенденти за поста председател на Европейската комисия след вота на 25 май – Мартин Шулц и Жан-Клод Юнкер. Кандидатът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) – Шулц, ще долети у нас в петък вечерта, за да участва в откриването на кампанията на „Коалиция за България“. Левицата ще даде старт на официалната агитация за изборите с хепънинг среща в НДК.

Естрадни звезди ще веселят социалистите, но засега е тайна кои ще са те. Очаква се домакинът на събитието – лидерът на червените и президент на ПЕС Сергей Станишев, да дръпне реч и да представи пред Шулц и публиката листата с кандидати за Брюксел, пише „Труд“.

Два дни по-късно – в неделя, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще посрещне в любимата си зала „Арена Армеец“ кандидата на Европейската народна партия (ЕНП) за най-високия пост в ЕК – Жан-Клод Юнкер. София ще е втората спирка на Юнкер след Берлин, където ще открие кампанията на десницата в Германия начело с канцлера Ангела Меркел. От ГЕРБ не издават кой ще ги весели.

Щабът на ДПС се събира днес, за да начертае стратегията за агитация за вота, която по закон започва на 25 април. Очаква се лидерът на движението Лютви Местан и кандидатите за Брюксел да заложат на традицията – дълга обиколка в страната. Изборната кампания съвпада и с важни за ДПС събития – събора на Демир Баба Теке и отбелязването на т.нар. Майски събития, свързани с почит към жертвите на възродителния процес.

Реформаторският блок ще открие кампанията си с хепънинг – къде и кога, ще се реши днес. Листата на коалицията ще бъде подкрепена от супергрупата „Фондацията“ на музикантите Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.