България без цензура

Атанас Панчов е кандидатът за кмет на Пловдив на „България без цензура“

Атанас Панчов е кандидатът за кмет на Пловдив на „България без цензура“. Това обяви лидерът на партията Николай Бареков по време на пресконференция след регистрацията в ОИК за участие в местните избори. Той е категоричен, че кандидатът на ББЦ е единствената алтернатива на статуквото в града.

„Панчов е единственият опозиционен кандидат в Пловдив срещу 4-ма кандидати на ГЕРБ. Официалният на ГЕРБ е Иван Тотев, за него и за Здравко Димитров Борисов казал – единият ми е кандидат, другият ми е приятел. Димитров гласува заедно с управляващите в парламента. Славчо Атанасов е коалиционен партньор на Борисов и Тотев и то от т.нар. Патриотичен фронт, при това от крилото на Валери Симеонов, което е най-голяма подлога на ДПС и ГЕРБ, а Георги Гергов никога не е крил близкото си приятелство с Борисов. Да се чуди човек на г-н Борисов как с това голямо сърце намира място за всички. Тези четирима кандидати да афишират близкото си приятелство с премиера, да си признаят, че играят за него и да оставят достойния кандидат Панчов да отиде на балотаж срещу Иван Тотев“, призова Бареков.

Той е категоричен, че Панчов е единствената алтернатива. „Балотажът трябва да е статукво срещу опозиция, а в Пловдив балотажът, който е неизбежен, ще бъде статукво срещу статукво – кандидат на Бойко Борисов срещу приятел на Борисов“, обясни лидерът на ББЦ.

„Кандидатурата за мен е чест и отговорност. Ще работя честно и почтено за пловдивчани, това мога да им го гарантирам. За разлика от политиканството на останалите кандидати, ние имаме сериозна и детайлна програма за развитието на града във всички сфери. Ще работим и в интерес на бизнеса, за да се прекрати сегашната порочна практика едни и същи фирми да печелят големите поръчки“, обяви Атанас Панчов. Той е работил 16 години в Община Пловдив, бил е зам.-кмет на район „Източен“. Той е инженер и юрист. Един от основателите е на СДС, бил е на пост в националното ръководство, а след това става един от основателите на ББЦ и в момента е градски председател на партията в Пловдив.

Той бе избран за кандидат-кмет сред три номинации – неговата, на лидера на ББЦ Бареков и на адв. Дяко Дяков. Бареков оттегли кандидатурата си на днешното заседание на местната партийна структура. „Направих го след разговори с колегите от ЕП и след ободрението им на кандидатурите на Панчов и адв. Дяко Дяков. Изборът на Панчов е заради богатия му административен и политически опит, сигурен съм, че той ще работи за града и за пловдивчани“, коментира Бареков.

До дни ББЦ ще обяви и кандидатурите си за районни кметове. Засега сигурен участник на вота е Тезджан Наимова в район „Източен“. „Тя е разпознаваем, млад човек, който може да проведе успешна социална политика в този социално и етнически разнообразен район, да работи за по-добро образование, за спорта. Нашата надежда е, че партиите, които биха искали да играят срещу ГЕРБ на изборите, ще застанат зад Тезджан, особено ДПС, за които има огромни съмнения, че правят нелепи и нерегламентирани сделки с ГЕРБ в парламента и са в управлението. Ако искат да измият тези обвинения, да застанат гласно или негласно зад нашия кандидат и да дадат шанс на един млад човек да се пребори със статуквото в този район“, апелира Бареков.

ББЦ ще участва самостоятелно на кметските избори в големите градове – София, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Перник и Благоевград. Решението е взето заради опита на ГЕРБ и ДПС да нарушат Изборния кодекс и да спечелят служебно вота, взимайки единен номер. „Не желаем нашите избиратели да се объркват с различни номера за всеки град. Надявам се да спечеля делото във ВАС срещу решението на ЦИК за централната номерация за вота“, коментира Бареков. Той пръв алармира за закононарушението и единственият партиен лидер, който реално обжалва това решение, докато останалите лидери само афишират негодуванието си, но на практика не го оспорват.

Бареков обяви, че ББЦ ще продължи битката срещу статуквото и ГЕРБ в общинските съвети и след изборите, а не като другите партии, които само гледат как да седнат на трапезата. „Ако сега не бутнем ГЕРБ от големите градове, а те ги завземат изцяло, ще се окаже, че кметовете, които са основните гаулайтери в тази партия, ще имат допълни милиарди всяка година. Аз го изчислявам на около един милиард всяка година допълнителни пари, които те ще вземат от джобовете на българите и ще ги хвърлят и прахосат в безсмислени проекти“, категоричен е Бареков. Той обясни, че финансовият министър се готви да внесе в парламента увеличение на ДОО с 2% на общински принцип, което ще даде право на всяка община да въвежда такъв данък и да го прахоса за безумни велоалеи, които не стигат до никъде и спортни зали за милиони левове, които реално струват в пъти по-малко.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.