БСП

Георги Гергов: На БСП се пада отговорната задача да оправя кашата от 25 години дясно управление в Пловдив

„На БСП се пада отговорната задача да оправя кашата от 25 години дясно управление в Пловдив”. Това каза лидерът на пловдивските социалисти и кандидат за кмет на града Георги Гергов пред жители на район Източен. Той и кандидатът за районен кмет с №5 Йордан Василев представиха пред гражданите управленската платформа на левицата с акцент върху ангажиментите за района.

„Кв. Столипиново е тема табу за всички власти и никой за 25 години не си направи труда да разработи нов Подробен устройствен план и не поиска да регистрира реално живеещите в там” – посочи Георги Гергов.

По думите му пловдивчани са толерантни и човечни, но за най-голямото гето на Балканите трябват специална стратегия и политика. Хората във всички квартали на Източен имат право да живеят спокойно, сигурно и удобно, затова Гергов препоръча на инж. Василев, когато стане районен кмет, да започне от язвата Столипеново. ИТ-специалистът кратко и стегнато представи своя план в пет стъпки, озаглавен „Източен също е Пловдив”. „В нашия район се развива единствено кв. Каменица. Затварят се, отварят се, преасфалтират се единствено улици около хотела на кмета Тотев” – възмути се той и обеща да сложи край на лобизма, корупцията и политическите протекции в местната администрация.

Георги Гергов допълни с примери как се печелят обществените поръчки в Община Пловдив от 5-6 фирми. Той обясни, че в резултат на този стил на управление Пловдив затъна в огромни дългове, по жизнен стандарт пловдивчани са на 22-то място, а младите напускат града. БСП предлага целенасочени политики за младите семейства, за младия човек, който е социален, стана ясно от изложението на Гергов. Той представи вижданията си за икономически подем на Пловдив, като изтъкна, че без Летище Пловдив това не може да стане. Кандидатът за кмет на БСП сподели идеите си за разширяване на границите на Пловдив в перспектива. „Общините „Родопи“ и „Марица“ са изкуствено създадени и служат за хранилкa на администрацията. Там оперират десетки фирми, които не внасят данъци в Община Пловдив, но ползват ресурсите й” – заяви Георги Гергов. Той поиска подкрепата на гражданите, за да сложи край на хаоса, който управляващите умишлено създават, за да крадат. „Стига толкова! На 25 октомври трябва да кажем „Стоп” на непрозрачното харчене и на далаверите!” – каза лидерът на социалистите в Пловдив. С „Господин Кмете” се обърнаха към него граждани, които настояха Георги Гергов да се справи с безредиците в здравеопазването, с липсата на спешна помощ и с лошото качество на социалните услуги. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.