БСП

Георги Гергов: Трима пловдивчани ще представят България в Брюксел

За първи път в листата за европейски избори, в листата на БСП, в първата десетица има трима пловдивчани и това е ясен знак за значимостта на Пловдив, каза Георги Гергов при представянето на кандидатите на Коалиция за България в Пловдив. Това са Достена Лаверн, журналист, политически антрополог, Александър Симов – острие на левицата, който беше в листата на БСП в Пловдив и на преминалите избори за Народно събрание и Ия Петкова – Гурбалова, познато лице за пловдивчани която е директор на филиала на НПИ „Димитър Благоев“ в Пловдив.

„В листата е заложено на личности. Хора, които са се доказали – водещи лица в БСП и левицата, както и неоспорими експерти, представители на гражданското общество като проф. Андрей Пантев и Достена Лаверн“, коментира лидерът на социалистите в Пловдив и областта състава на листата, с която БСП ще печели доверието на хората. 

„Пловдив ще има своето представителство в Брюксел точно с тези млади хора, те ще се защитават интересите на града в Брюксел, там където се решават политиките за България. Уверен съм, че това ще е от полза и при лобирането на Пловдив за Културна столица на Европа през 2019 година. Това беше наша кауза, която защитавахме през годините и сега ще е отново във фокуса на представителите на БСП. БСП Пловдив е в добра кондиция, постигнахме добри резултати на Парламентарните избори“, отговори на въпрос Георги Гергов и добави, че БСП ще води позитивна кампания.

„Ще се срещнем и говорим с хората и в Пловдив, и в областта, за да върнем отново в обществото темите за социално-икономическия напредък, за повишаване на заетостта, за намаляване на бедността, за развитието на общините“, каза още Гергов.

Кристина ИВАНОВА

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.