България без цензура

Николай Бареков предложи Петър Стоянов, Соломон Паси и Симеон за еврокомисари

Гласувайте за нас, за да разпуснем парламента. Тази политическа заявка за смяна на порочната политическа система направи днес във Варна лидерът на ПП „България без цензура“ Николай Бареков. Той обяви, че веднага след евровота ББЦ ще изтегли своите депутати от Народното събрание, като дотогава към коалицията ще се присъединят 7-8 души от групата на ГЕРБ. „Ако това не събори Парламента, то тогава това ще означава, че кворумът лежи на „Атака”, допълни той.

Бареков пожела успешен лов на другите партии при купуването на ромските гласове. Единствено ББЦ няма да извършва подобни престъпления. 

Бареков обяви във Варна и своите номинации за български еврокомисар. Това са Петър Стоянов, Соломон Паси и Симеон Сакскобургготски. Ако ни дадат ресор „правосъдие“, най-подходящ е Петър Стоянов, за външна политика – и тримата имат нужните качества, обясни лидерът на ББЦ. Той обаче посочи, че името ще бъде обявено официално след резултатите от евровота и разговори с коалиционните партньори. В евролистата на „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ ще влезе и знакова фигура от Варна, съобщи още Бареков. Той обясни, че за града съюзът си е поставил амбициозната задача да е първа или втора политическа сила. За местните избори пък коалицията ще издигне свой кандидат, а не свързан със статуквото, отсече председателят на ББЦ. 

Бареков бе във Варна за среща с градското ръководство и с асоциациите на болните от диабет, инвалидите и хемодиализираните. В сряда ще проведе такава и с онкоболните. 

На пресконференцията днес Бареков каза, че е изпратил писмо да „Гергьовден”, за да оттеглят предложението си за Илия Кафалийски, който да влезе в предизборния щаб във Варна. Причината е, че има индикации, че Кафалийски е близък с Янко Станев.

Лидерът на „България без цензура” обеща подкрепа на инвалидите, болните от диабет и на тези, които са на хемодиализа. Той обяви, че още от утре техни представители и юристите на партията ще започнат подготовка на законопроекти, които депутатите на ББЦ ще внесат за разглеждане в парламента. С тях ще се търси решение за ТЕЛК-овете, кризата за специалисти по жестомимичен превод, проблемите на младите хора със специфични потребности за намиране на работа, както и изпълнението на Закона за достъпна среда. И други партии са ни изслушвали, но за първи път получаваме реална подкрепа, останаха доволни хората с увреждания.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.