АБВ

Георги Кадиев, кандидат-кмет на София от АБВ: Това, че метрото се прави, е хубаво, но факт е, че никой не слиза от колата си

Това, че метрото се прави, е хубаво, но факт е, че никой не слиза от колата си. Това посочи кандидатът за кмет от коалиция „Сердика”, подкрепена от АБВ и „Български социалдемократи“, Георги Кадиев, в предизборния дебат по БНТ в предаването „Референдум”. Според него трябва да има много бърза инвестиция в градския транспорт и пое ангажимент да подмени 100% от автобусите. Освен това той се обяви за създаване на повече велоалеи и ремонт на пътищата.

„Нощен транспорт трябва да има. Веднъж на час примерно”, посочи той. Кадиев, обаче, изтъкна, че би бил много внимателен с инвестициите в градския транспорт, преди да се пресече корупцията.

„Заделихме 3 млн. лв. за проектиране на паркинги в града. До момента нито паркинги, нито проектиране, Какво стана с тези пари?”, попита Кадиев.

„Аз не съм видял един сигурен квартал. Видял съм по-несигурни от другите”, коментира той темата за сигурността. Кандидатът за кмет настоява за жива охрана в парковете и общинска полиция в много по-голям размер. „Аз бих искал да видя 1150 полицаи на улицата и те да се занимават на улицата със сигурността на хората”, добави той.

„Трябват инвестиции в социалната политика, защото това, което виждам аз, е абсолютно недостатъчно”, каза Кадиев и посочи, че в цяла София има само 5 коли за социален патронаж, намаляват и общинските жилища. Кандидатът за кмет се обяви за безплатни карти за градския транспорт за пенсионерите.

„Ако ще се продават губещи общински предприятия, трябва да се продадат всички”, смята Кадиев и изброи „Топлофикация”, Центъра за градска мобилност, общинските болници и т.н.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.