Новини

Георги Марков: Бойко Борисов ще вкара 121 депутати в следващия парламент

Прогнозирах още миналата година, че предстоят предсрочни избори и това се потвърди. Това каза в студиото на bTV Георги Марков. Според него, съдбата на правителството е била решена от липсата на подкрепа в най-големите български градове.Марков бе категоричен, че не трябва вече да се правят опити да се управлява с партии, не успели да спечелят първото място на парламентарни избори. Той определи като „мъртвородена” идеята да има кабинет от експерти.

„В Конституцията такова понятие няма”, каза още бившия конституционен съдия. Той определи като провал управлението на Пламен Орешарски.

Левицата загуби избиратели, когато вкара в управлението отпаднали от десни партии лица, смята Марков. Той посочи, че тази стъпка не е изиграла никаква положителна роля нито за социалистите, нито за кабинета.

Марков прогнозира пълна победа и 121 депутати в следващия парламент за хората на Бойко Борисов. „Ако това не стане, ще правим избори до дупка”, каза още Марков. Той предложи да се премине към избор на поне половината депутати мажоритарно.

Бившият конституционен съдия бе категоричен, че парламентарната квота във Висшия съдебен съвет трябва да се премахне и цялата съдебна система да бъде радикално променена, като се премахне политическата намеса. Марков посочи, че всички досегашни главни прокурори са се месили в работата на изпълнителната власт и това трябва да се прекрати.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.