БСП

Георги Пирински: На 25 май правим избор между две различни политики и две различни посоки

Георги Пирински посети Поморие и проведе среща – разговор с жители на морския град. Основна тема в дискусията бяха предстоящите избори за Европарламент. „Важно и отговорно е всеки един от нас, който има право да гласува, много ясно да осъзнае за какви избори става дума, между какво се избира и какви са последиците от един или друг избор, който човек ще направи. Става дума за избор между две различни политики и две различни посоки, в които ще продължи да се развива България ”, изтъкна Георги Пирински.

Той запозна присъстващите с платформата на БСП за евроизборите. „На първо място сме поставили нашата категорична позиция, че в Европейския съюз не може да има две категории граждани. Че всеки български гражданин е равноправен гражданин в Европейския съюз със всеки друг гражданин на която и да е друга европейска държава. Няма първа и втора класа гражданство. Има изписани права в основния договор на Европейския съюз”, обясни Пирински.

По думите му важни акценти в платформата са и въпросите как да работят европейските институции, каква да бъде бюджетната политика, каква външна политика да води Европейския съюз, теми като безработицата, демографската криза, защитата на майчинството и децата, борбата с монополите, реиндустреализацията, селскостопанската политика, защитата на природата. 

По време на посещението си Пирински беше придружен от председателя на Областен съвет на БСП Николай Тишев. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.