БСП

Сергей Станишев: Борисов упорито бяга от дебат

Следващата седмица на първо четене ще се гледат промените, които засягат Закона за конкуренцията и специално търговските вериги, за да бъдат защитени и българските потребители, и българските производители. Това обяви пред журналисти в Монтана лидерът на БСП Сергей Станишев. „Да, в този парламент се работи трудно, особено когато най- голямата парламентарна сила целенасочено се опитва да саботира работата на парламента”, каза още той.

Според него въпреки трудностите това НС е приело изключително важни промени. Като една от най-важните Станишев посочи чаканите от десетки хиляди българи промени в Закона за потребителския кредит, с което по думите му за първи път е потърсен баланс в интересите на потребителите и банките. 

Според Станишев от изключителна важност е да бъде приет и законът за Черноморското крайбрежие, защото в противен случай ще се затруднят всички черноморски общини и туристическият бизнес.

На въпрос дали ще има дебат между него и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов или кафе, Станишев отговори, че е отправената от него показа за дебат е в сила. „Тези избори са важни и за Европа, и за България. Както за това как България седи в Европа, какви интереси има и как ги отстоява, така и за вътрешнополитическата ситуация. Нали Борисов казва, че тези избори са много важни за вътрешната ситуация, най-нормално е, когато имаме две партии, които си съперничат, защото това е голямата интрига на предстоящите евроизбори – между БСП и ГЕРБ, всичко останало е гарнитура, хората да чуят европейски дебат между лидерите на двете най-големи партии, да чуят кой какво ще предложи и как ще постигне”, категоричен бе лидерът на социалистите. 

Той допълни, че не знае защо Борисов толкова упорито бяга от такъв дебат и, че не е вярна тезата, че няма арбитър, защото по думите му арбитър ще са хората, които ще гледат дебата. Относно пиенето на кафе Станишев заяви, че в политиката не го приема за сериозно, особено на фона, че хората са уморени и отчаяни. „Работа трябва да се върши, а не политически игри да се играят”, заяви председателят на БСП. 

Помолен да коментира твърденията, че се върви към предсрочни парламентарни избори Станишев отговори, че преди избори някои истеризират и се държат предизборно. „Това особено личи на някои малки партии, които нямат шанс. Това са по-скоро мечтания”, каза още той.

При посещението си в Монтана Станишев се срещна с членове и симпатизанти на БСП, които зарадва с новината, че още другата седмица ще се имат клуб, в който да развиват дейността си.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.