ГЕРБ

ГЕРБ внася вота на недовериe в петък

ГЕРБ ще внесе вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провала в енергийната политика в петък. Това каза при консултациите с Реформаторския блок по въпросите, свързани с енергетиката председателят на партията Бойко Борисов. Както стана ясно преди дни, от партията са чакали отговор на въпроси, изпратени до НЕК и свързани със задлъжнялостта на енергетиката на страната към момента. Според Борисов те са получили писмо на Стойнев, в което казва, че не може да ни се предостави тази информация, защото баланса още не е готов.

„Не знам откъде му идва тази наглост, защото винаги депутатите, които изискват информация, са длъжни да ни я предоставят. Не мога да подмина така леко и ДКЕВР, защото неслучайно има такива институции в България, които трябва да са независими, за да не се меси политиката в тях. Не е само този регулатор, но този би трябвало да е най-безпристрастният и хората да знаят защо цената на тока трябва да е толкова”, посочи Борисов.

Според лидера на ГЕРБ, те повече няма да чакат информацията и ще внесат вота на недоверие към правителството за енергетиката в петък.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.