България без цензура

Ангел Славчев, ББЦ: Следващата социална бомба ще избухне срещу банките и ЧСИ-та

Следващата социална бомба ще избухне вече не заради цените на тока, както миналата зима, а заради теглото на хората от банките, колекторските фирми и частните съдебни изпълнители. Това прогнозира по радио „Фокус“ зам.-председателят на „България без цензура“ и кандидат за евродепутат в листата на коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден – Ангел Славчев. Той коментира, че 4 пъти е обиколил страната надлъж и нашир, и навсякъде хората се оплакват, че са взели кредити, останали са без работа и не могат да ги изплащат, поради което някои загубват дори¸ домовете си.

„Хората просто издъхват, а държавата нехае“, добави Славчев, който добави, че именно затова ББЦ започна операция „Справедливост“ и той лично внесе закон в парламента, който да спре дерибейството на ЧСИ и на банките.

Славчев коментира, че личното му мнение е дори, че частните съдебни изпълнители трябва да бъдат премахнати и заменени от държавни, защото само за една година са смъкнали неправомерно от гърба на хората 170 млн. лв от такси.

„Ще поискаме ново правителство, предсрочни избори и 51% държавно участие в ЕРП-та, за да има контрол от държавата“, каза още Славчев. Той обяви, че евродепутатите на ББЦ ще отстояват българския интерес, ще се борят да бъдат предоговорени с ЕС мерките в земеделието.

Нашите евродепутати ще настояват да се създадат специални комисии в Европарламента, които да направят проверки в родната енергетика, да ограничат произвола на ЕРП-та, да проверят консултантските им договори, за да има наистина прозрачност в енергетиката.

„Тук имаме едни, уж независими, регулаторни органи, които са под влиянието и на управляващите, и на определени финансови кръгове“, аргументира той идеята на ББЦ да се обърне към Европа за това.

Славчев не скри, че е изумен от факта, че политиците на ГЕРБ, БСП и ДПС имат наглостта да обикалят страната и да гледат хората в очите, когато те оставиха да се шири енергийният произвол на чуждите фирми.

„Ние искаме повече социална Европа и повече социална България. „Да“ на малкия и средния бизнес, контрол за едрия бизнес. Искаме безплатно здравеопазване за деца, майки, пенсионери и инвалиди“, обяви каузата на ББЦ Ангел Славчев.

Той е категоричен, че евровотът на 25 май е тест за българите дали ще изберат промяната. „Затова и свалям шапка на Николай Бареков, тъй като успя само за няколко месеца да обедини и леви, и десни, и центристи за една обща кауза и да докажем, че имаме нужда от млади хора, които имат хъса и смелостта да се изправят срещу банковото лоби и ЧСИ-та. Съдете ни по делата, иначе всички се наслушахме на обещания“, обобщи зам.-председателят на „България без цензура“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.