БСП

Хиляди при Станишев в Девня

Още през този месец правителството ще обяви основните параметри на своята програма за реиндустриализация на България. Това е единственият начин да възродим икономиката, да има трайни работни места с добро заплащане. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на среща с членове, симпатизанти и граждани в Девня. Той обясни, че БСП ще се обърне към всички за съвместна работа ‎за упльтняването и реализацията на тази програма заедно в името на България. „Нагледахме се как приватизират на безценица предприятия, как ги закриват и как гонят хората на улицата.

Това не бива да се повтаря“, категоричен бе Станишев. Според него за това държавата трябва да бъде силна, регулираща, подкрепяща икономиката и помагаща за създаване на работни места. 

„Големият проблем на България и на хората остават работата и доходите и те трябва да се гарантират. Вече има съживяване и ЕС обяви прогноза за по-висок растеж на България през тази година. Това означава повече работни места, по-високи доходи“, каза още Станишев. По думите му този процес не е лесен, защото наследството е много тежко. Според него за това трябва да се дадат гаранции, че този процес е необратим и няма да има връщане към миналото, а България ще върви напред. 

„Всичко това ще го правим и след изборите. Но за да можем да го направим, трябва наистина следващите месеци да стигнем до колкото се може повече наши близки и познати и да ги убедим в това, че имаме кауза и че отиваме на тези избори не заради нечий личен интерес, а в името на хората, на България и в името на промяната, която започнахме и която реализираме с толкова труд“, каза още той. 

Той коментира, че съпротивата на ГЕРБ е ожесточена, защото не им се иска да отстъпват. По думите му те търсят реванш и искат да ни върнат там, от където тръгнахме, към една опоскана държава и авторитарно управление. „Няма да го допуснем. За много кратко време в много трудна ситуация правителството на Пламен Орешарски свърши доста неща за хората: имаме противопоставяне на големите икономически интереси, за да защитим правата на гражданите, постигна се намаляване на цените на тока“, посочи лидерът на социалистите. 

По думите в огромния дефицит на чувство за справедливост и във време на криза трябва държавата да помага на тези, които не могат да се справят сами и да дава възможност на хората да се развиват, като им осигурява нови работни места. „Всички сме наясно, за да може да се продължи с още повече категоричност, решителност, правителството, БСП, която даде мандата си, имаме нужда от вашата подкрепа на европейските избори. На тях наистина ще се решава съдбата на Европейския съюз. Дали искаме всички ние като европейски граждани да останем в статуквото, в сегашното положение или искаме нова и социална Европа“, заяви президентът на ПЕС. 

Той заяви, че на 25 май всеки един от нас ще може да каже кого иска като ръководител на европейското правителство и всички социалисти в Европа са застанали зад кандидатурата на Мартин Шулц, който е и президент на ЕП. „Много важно за България, за всички български граждани, е именно социалистите да победят на тези европейски избори, ако не искаме България да бъде третирана като втора ръка, да не бъде сочена като вечен виновник за всички проблеми на ЕС, ако не искаме да ни ограничават правата, както виждаме в много страни се прави и се правят много кампании срещу българите“, каза още Станишев.

По думите му единствената алтернатива са европейските социалисти, които винаги са били справедливи и са се отнасяли към България с подобаващо отношение и които искат ЕС на равноправни нации. Той подчерта, че ГЕРБ вече са заявили „искаме да бием на тези избори, за да свалим правителството и да се върнем на власт.”, да се върне на власт Борисов и Цветанов. 

„Аз съм убеден, че и мнозинството от българите не го искат, не искат да се върнат към онова безвремие, не искат да се върнат към онзи социален геноцид, който наложиха Дянков и Борисов, не бива да го забравяме и не бива да им го прощаваме. „Затова трябва да се подкрепи БСП, нашата евролиста, за да има кабинета на Орешарски още по-голяма подкрепа и сила да извърши това, което е необходимо, а толкова много неща трябва да се променят“, категоричен бе лидерът на БСП. Пред скандиращото „победа“ множество Станишев обеща той и БСП да направят всичко възможно да оправдаят техните очаквания и да изпълнят дадените обещания, за да не ги разочароват никога.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.