БСП

Илияна Йотова: Каквито и решения да се взимат в Европа, те трябва да отговарят на националния ни интерес

В Европа правим закони за всички 28 страни-членки, но има една мисъл, която ме води в работата ми – каквито и решения да се взимат, те трябва преди всичко да отговарят на нашия, българския национален интерес. Това каза на среща с жители на пазарджишкото село Черногорово и близките населени места кандидатът за евродепутат от КБ Илияна Йотова. Повече от 100 души я посрещнаха с рози и фолклорни изпълнения на самодейци.

„Много е важно кой ни представлява в Европа – дали са хора, които мислят само за себе си или наистина мислят за националните интереси”, подчерта тя. „Затова ние, социалистите, гласувахме против санкции за Русия и за „Южен поток”, нашите колеги от ГЕРБ точно обратното – искат да наказват Русия, да се спре „Южен поток. Защо, чий интерес е това? Не и български. Ето, такива хора сме изпратили там да ни представляват, а нямат право”, категорична беше Йотова.

Според нея предстоящите избори са много важни, защото това не са избори за 17 човека, които ще отидат в Европа, а и за управляващите в България. „Социалната политика, която провежда правителството на Пламен Орешарски, е само първа стъпка, но и много повече, отколкото ГЕРБ направиха за 4 години”, категорична беше Илияна Йотова.

„Да има пари за заплати, за детски надбавки, за социални осигуровки, за пенсии, да се върнат част от задълженията на държавата на българските фирми, да има план за нова индустриализация на България е само началото. Предстои политиката, заради която подкрепяме това правителство, но за да се случи това, трябва да има и промяна в съотношението на силите в Европа”, каза още кандидатът. Йотова отбеляза, че за първи път това правителство се е обърнало към дребните зеленчукопроизводители и е направило стъпка към по-равномерно разпределение на евросредствата между отделните отрасли в селското стопанство. „За първи път правителството иска да върне една голяма справедливост и на забравените сектори като пчеларството”, коментира тя. Затова, на 25 май залогът е двоен и победата ни е нужна в името на бъдещето на България, категорична бе тя.

По-рано същия ден евродепутатът беше официален гост на честванията на 138 години от Априлското въстание в Брацигово. „Саможертвата на априлските въстаници задължава нас, техните потомци, да пазим свободата на нашето мило отечество. Защото тази свобода е платена с кръвта на Брацигово, с кръвта на целия български народ”, каза евродепутатът в приветствието си. В мероприятията участваха също депутатите от КБ Йордан Младенов и Лазар Попов и областният председател на БСП – Пазарджик Георги Петърнейчев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.