БСП

Илияна Йотова: Партията на европейските социалисти работи и за младежите у нас

Именно Партията на европейските социалисти се е преборила за една от действащите вече и у нас политики за справяне с младежката безработица – програмата „Младежка гаранция“. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Илияна Йотова по време на посещението си в град Ямбол. „Ние няма да спрем с „Младежка гаранция“. Европейските програми и европейските средства са с цел да подпомагат, но те не могат да заместят ефективната национална политика. Считам, че трябва да се започне с реформа на образователната система“, подчерта кандидатът за евродепутат.

Според нея не само младите хора искат да работят, но и собствениците на предприятия са готови да ги приемат. „Бизнесът също иска младите хора, за да може и да ги обучава, да останат на работа и да помагат предприятието да има печалба”, обясни Йотова.

По думите и чрез програмата „Младежка гаранция“ се свързват работодатели с младежи, които усилено търсят работа и имат желание да изграждат кариера. Илияна Йотова поясни още, че програмата „Младежка гаранция“ има и друга положителна страна. „В нея се предвижда определянето на личен консултант на всеки младеж, който 4 месеца търси и не може да си намери работа”, каза още тя.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.