Новини

Премиерът Пламен Орешарски: На този етап не мога да си подам оставката

Бих се радвал на изборен успех на двете политически сили, които подкрепят парламента. Що се касае до резултатите след изборите, нека ги дискутираме вечерта след изборите. Различни анонси съм чувал. Няколкократно съм казал, че ще си подам оставката, когато е очевидно, че не мога да се справям с моите ангажименти – но на този етап мога. Това заяви на брифинг в парламента премиерът Пламен Орешарски в отговор на въпроси относно предстоящите избори.

По отношение на това, дали той ще остане на поста си, ако броят на евродепутатите на БСП и ДПС е повече от половината, Орешарски обясни: „Може би не е подходящо да говорим тук за принципите на демокрацията и конституционализъм. За да функционира едно правителство трябва да има парламентарна подкрепа”.

„От 90-та година насам всички избори бяха доста важни. Всички избори са важни в условията на демокрация и всеки избор сам по себе си предопределя следващи мандати, независимо дали е на местна власт, централна или на наши представителства в Европейския парламент. В този аспект и тези избори са изключително важни. Това е нов тест за общественото доверие. Нека видим общественото доверие на 26-ти и ще коментираме след това. Другото са хипотези”, посочи Орешарски.

Дали си спомня за среща на 17 април с един от шефовете на ЕРП-тата и министър Драгомир Стойнев, Орешарски каза: „Със Стойнев – не, не си спомням датата. В този период имах среща с представители на EVN и „Джейлан” и единствената тема, която беше дискутирана, беше строителството на „Горна арда”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.