ГЕРБ

Лиляна Павлова: Не ни трябват санкциите към Русия

„Не ни трябват санкциите към Русия. Ако ЕС обаче излезе с единна позиция, ние ще я подкрепим.“ Това заяви депутатката от ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването „Лице в лице“. По-рано днес и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен, че против половинчати санкции. „Моето лично мнение е да няма санкции, след като досега в санкциите не са включени петролни, газови, атомни и други компании. Това са половинчати санкции, които пряко удрят България.

И след като европейската позиция в различните страни е различна, и явно няма да се изработи обща позиция, нищо не пречи правителството да излезе и да каже: „Ние сме против санкции”. Да излезе, ще ги подкрепя”, каза Борисов.

„Съгласуваните в Европейския съвет санкции срещу Русия нямат сериозни последици за взаимоотношенията на ЕС и Русия и страните – членки с Русия, подкрепили сме тези решения“, каза пък премиерът Орешарски в днешния парламентарен блиц контрол. Той подчерта, че правителството се надява да няма трети кръг широкомащабни санкции срещу Русия, от които вече ще бъдат засегнати страните по източните граници на ЕС и в източната част на континента. 

Най-рязко беше изявлението на Волен Сидеров пред „Ройтерс“. „Атака“ ще работи за сваляне на правителството в София, ако то подкрепи нови санкции на Запада срещу Русия заради анексирането на Крим, заяви вчера лидерът Волен Сидеров в интервю за агенцията.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.