Новини

Поклонението в лагера на смъртта в Ловеч нажежи страстите в ДСБ

Шествието-поклонение на 29 март в т.нар. Лагер на смъртта „Слънчев бряг“ край Ловеч е изострило взаимоотношенията в ДСБ. Поводът за напрежението е решението на бившия областен лидер на партията и ексдепутат от СДС Васил Мандев да почете жертвите на тоталитарния режим на 22 март или седмица по-рано. Тогава пред наш екип бившият парламентарист обясни, че го е направил в името да оцелее традицията, която повелявала дефилето и панихидата да са на 22 март т.г. Мандев добави и че паметният ритуал се прави за оцелилите бивши лагерници и демократичното братство от двете страни на Балкана, а не за заради един или друг партиен лидер.

„На 22 март в подножието на мемориалните плочи оставихме цветя аз и съпругата ми. Имаше и две-три коли от други места“, добави още Васил Мандев. Той се вписал в местната политическа летопис и с изявлението си от 19 юни 2009 г., когато в навечерието на парламентарните избори предупреди, че БСП-Ловеч се готви да купува цели секции.

Днес обаче Мандев е на път да бъде обявен за „черната овца“ на ДСБ-Ловеч заради самоотлъчката си от шествието на 29 март, в което участие записаха председателят на СДС Божидар Лукарски и главният секретар на партията Филип Кирев, лидерът на БЗНС Николай Ненчев, както и ген. Атанас Атанасов, зам.- председател на ДСБ, ловешката депутатка от ПП ГЕРБ Корнелия Маринова, и бившият областен управител на Ловеч инж. Венцислав Йотов.

„Доводите на Мандев са несъстоятелни. Нуждаем се от единение в дясното политическо пространство, а не от прояви, които биха могли да се тълкуват като знаци за разногласие и напражение“, коментираха критиците му.

Гергана ДИМИТРОВА

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.