България без цензура

Мария Календерска, „България без цензура“: Реформа на правителството, отпечатъци от мигрантите, здравна карта за софиянци

Кандидатът за кмет на София Мария Календерска днес коментира изявлението на здравния министър Петър Москов, че се предвижда снемане на пръстови отпечатъци при приемане в болнично заведение. Календерска настоява, щом има такава система, тя да бъде приложена първо на границата, където влизат незаконните мигранти.

Според нея предложението на министъра е възмутително и няма нищо общо с принципите на 21 век. Пръстови отпечатъци вместо здравна карта или подпис означават само едно – правителството няма да се справи с електронното здравеопазване.

Кандидатката за кмет ще инициира въвеждане на местна електронна здравна карта за софиянци, както е инициирала и промяна в столичната Бърза помощ.

Ето какво написа Календерска в социалната мрежа:

Д-р Москов, правителството ви да вземе първо отпечатъци на мигрантите, които влизат в България през разградената ни граница, нямат документи, нямат имена и тепърва започват да пишат историята си на наша територия. Първо тях да вкара в система.

После може да търсите начини да вкарате в тая „Матрица“ гражданите на България и гражданите на ЕС, които също имат право да се лекуват у нас, с методи, които нямат нищо общо с 21 век. Ако още сте на власт тогава. 

Явно вашето правителство ни смята за неграмотни и подписът ни не важи.

Явно нямате намерение да въвеждате електронна здравна карта.

Така и така вече иззех функциите ви и предлагам реформи в Столичната Бърза помощ, няма проблем и да инициирам частично въвеждане на здравна карта за софиянци.

Избран сте да реформирате и да подобрите качеството на здравеопазването, а не да реформирате пациентите.

Големият извод е, че всъщност правителството има нужда от реформа.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.