България без цензура

Мария Календерска: Законът да се отнася с еднаква строгост към цигани и имигранти, както се отнася към българите

Законът да се отнася с еднаква строгост към цигани и имигранти, както се отнася към българите, а не да проявява двоен стандарт. За това настоя кандидатът на ББЦ за кмет на София Мария Календерска в предаването „Още от деня“ по БНТ. Ако тези хора искат да започнат живота си на чисто в България, нека минат през хуманитарните порти, както си му е редът, а не да се възползват от дупката в нашата стена и да влизат с агресия и натиск, категорична е тя и допълни, че имаме абсолютното право да защитаваме границата си така, както европейските страни си защитават своите.

Календерска поздрави полицая, който е защитил българската граница, така както нашите политици не го правят. Не се полагат усилия и за сигурността на хората в София.

„Този инцидент се е случил на 30 км от границата, но ако се бе случил в центъра на София, до Вашите деца, до моите деца, обществената реакция щеше да бъде абсолютно еднозначна. Нека МВР, СДВР, Агенцията по бежанците и всички ангажирани институции да се отчитат всеки ден какви акции са проведени, колко бежанци са влезли в страната, какъв е техният произход, колко ни струват те. Защото когато плащаме по 385 лева за един имигрант, колко влизат всеки ден не е без значение. Информацията не е редовна и съвсем не е пълна. Само 48% от настанените бежанци са сирийци“, коментира Календерска.

Тя обяви, че има тенденция за увеличаване на битовата престъпност, особено в районите с повече имигранти. Не може всеки да идва да започва живота си като на бял лист в България, изхвърляйки личната си карта и искайки да се забравят престъпленията му досега, ако има такива. И то само, защото е бежанец. Законът трябва да е равен към всички и да не допуска това да се случва, отсече Календерска.

За предстоящия вот кандидатът на ББЦ обяви, че столичани трябва да знаят две неща за нея – че нейната позиция и тази на Йорданка Фандъкова са двете единствени полярни позиции, за които има смисъл да се стигне до балотаж, както и че гласовете за всички други кандидати ще се разпилеят, защото те ще бъдат партньори на Фандъкова.

„Георги Кадиев обслужва ГЕРБ като разделя гласовете на БСП, а колкото до БСП – за покойника или се говори добро или нищо. Много бих се радвала на една силна опозиционна БСП, но не я виждам“, коментира опонентите си Календерска.

Тя се зарече да бъде злото куче в Общинския съвет на София. „Каквато и роля да ми отредят хората, аз вече съм поела този ангажимент чисто по човешки, по политически и морални причини Всяка една далавера, която направят ГЕРБ или каквато и да е колаборация, ако аз не съм кмета на София, ще бъде изваждана на показ, ще бъде възпрепятствана и ще стане обществено достояние“, обясни тя и гарантира пред избирателите, че влизайки в Общинския съвет, ще направи живота на съветниците черен, когато гласуват срещу интереса на хората.

„Опитах се да направя статистика колко пъти партии в Столичния съвет са гласували заедно, но сайтът е направен така, че да скрива тази информация. Аз ще внеса прозрачност като направя сайт, който да показва всеки ден с какво се занимават общинските съветници“, заяви Календерска.

Тя коментира разбирателството между отделните политически сили в Общинския съвет. „Тези големи олигархично-икономически структури, които са впили пипалата си в огромния бюджет на София са омотали всички политически партии. Няма как нито ГЕРБ, нито БСП да променят нещо, защото те са твърде вътре и твърде отдавна в играта“.

Кандидатът на ББЦ очаква групата на партията в СОС да бъде голяма, като ще се разчита на столичани, които виждат реално слабостите в управлението, въпреки постоянните хвалби и пиар акции.

Посочи, че много хора в София живеят зле. Тези, които от дълго са в столицата добре знаят, че по време на крадливия модел „Софиянски“ бюджетът на столицата е бил 3 пъти по-малък, а сега при всички евросредства, които са налети, животът им не се е променил. Даде пример с получен сигнал, че една тениска от Столичния градски транспорт се фактурира за около 35 лв., а стойността й е едва 7 лв.

„Опитвам се да достигна до тази информация по Закона за достъп до обществена информация, за да мога да разбера тези хора с право ли се оплакват или не. Проблемът на София не е в това, което се говори, а в това, за което не се говори“, допълни тя.
Календерска, която се явява на вота в София с Бюлетина N9 призова към подкрепа и на останалите кандидати за кметове на ББЦ – за Атанас Панчов и водачът на листата в Пловдив Дяко Дяков с Бюлетина №17, за д-р Сашо Попов и за Любо Точков в Пазарджик с Бюлетина №1 и кандидата за кмет на Перник Катя Иванова с Бюлетина №10.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.